Filozófiánk

Fiatal koromtól a mai napig elgondolkodom azon, mikor elkorhadt fát látok a stégeken, teraszokon, padokon vagy akár a kerítéseken, hogy miért nem lehet valami mással helyettesíteni, hogy hosszabb távon megőrizzék szépségüket, esztétikus megjelenésüket? Valaha ezek gyönyörűen megmunkált deszkák és lécek voltak. Rengeteg ráfordított idő és segédanyag felhasználásával ragyogtak és szebbé tették a környezetünket. De ez a ragyogás az időjárás és a környezeti hatások miatt bizony gyorsan tovaszáll. A nap, a fagy, a víz és az eső, bizony mind-mind elősegíti a fa korhadását, elöregedését. Hiába kenjük le őket évente kétszer -tavasszal és ősszel - energiát, időt és pénzt nem sajnálva, sajnos hamar megadja magát az enyészetnek. Minden egyes eltelt évvel egyre fakóbb és öregebbek lesznek. Nem beszélve talán a legfontosabb nézőpontról, hogy ezért mennyi fát kell kivágni? Környezettudatos ember lévén számomra ez egy kardinális kérdés.

Rengeteg előnyös tulajdonsága mellett laikus szemmel nézve csak egy hátránya van, és az az ára. A tapasztalatlan ember egyből azt nézi, hogy a fa mennyivel kevesebb pénzbe kerül. Ez első pillantásra igaznak is tűnhet, de aki tovább gondolkodik, az bizony hamar rájön arra, hogy az a fa, amelyik olyan minőséget ad ránézésre, mint a WPC, (nincs tele számtalan göccsel és repedéssel) az bizony nem is annyira olcsó. Arról nem is beszélve, hogy azt még kezelni kell gombák valamint élősködők ellen és az időjárás viszontagságaival szemben is. Ezek bizony mind-mind plusz költségek. A ráfordított időről nem is beszélve, mely a mai rohanó világunkban bizony véleményem szerint az egyik legfontosabb tényező, hiszen ezt az időt fordíthatjuk a szeretteinkre vagy akár a hobbinkra is.

Mindent összefoglalva a WPC-nek rengeteg előnyös tulajdonsága van. Szakszerű lerakása után hosszú éveken keresztül kertünk, teraszunk, kerítésünk vagy akár házunk falának díszes elemét képezi.

A WPC előnyei közül kiemelnék párat:

  • magasszíntű az időjárással szembeni ellenálósága

  • ellenál a rovaroknak és a gombáknak

  • szappanos vízzel könnyen tisztítható

  • repedés és szálkamentes

  • könnyen megmunkálható ugyanazon szerszámokkal, mint ami a fa megmunkálásához szükségesek

  • nem vetemedik

  • nem igényel évenként többszöri kezelést

  • környezetbarát, újrahasznosított anyagokból készül

WPC Wood & Plastic KFT.

Adószám: 24702593-2-43

EU adószám: HU24702593

Telefonszám: +36-20-429-4294

Email: info.wpcmarket@gmail.com

Iroda és Bemutatóterem: 1095 Budapest, Soroksári út 86.

© 2017 Minden jog fenntartva!